Löpning och matfrågor – Podcast 61

Ljudspelare

00:00
00:00
00:00

Podcast: Spela i nytt fönster | Ladda ner
Prenumerera: Apple Podcasts | Google Podcasts | Stitcher | RSS
Mina senaste videor

5 minuters körning uppvärmning
Snabbt uppvärmning för löpare. 5 minuters körning uppvärmning före din körning. Hur man gör sig redo att springa. förslag för vad du ska göra innan du springer

Fler videor

0 sekunder av 5 minuter, 34 sekunder

Bredvid
Marathon Training Day 2
01:45

leva
00:00
08:21
05:34

Hallå! Dagens RER -podcast svarar på några av de frågor jag fick efter högen på Miles Challenge. Jag lägger ut en undersökning för din feedback och framtida behov. Det fanns också ett avsnitt för frågor! Så idag svarar jag på 5 av dina frågor om löpande, ätande och sociala medier.

Det här avsnittet är en fråga och svar och fylld med mycket användbara förslag och vägledning inklusive: 22 saker att göra när du är skadad eller inte kan springa! och 7 sätt att hålla sig friska när du tränar för en maraton.

Om du har några frågor till mig – skicka dem över! Kontaktinformation är längst ner i detta inlägg.

1. Fråga: – Den svåraste delen för mig är att driva förbi min komfortnivå. Jag fastnar på något sätt och jag vet inte hur jag flyttar förbi det. Hjälp!? Är det en fråga?

Monica: Ja frågan är … hur flyttar jag förbi min komfortnivå?

Först skulle jag identifiera vad som hindrar dig att driva förbi din komfortnivå.

Tryck förbi din komfortnivå. Blir du rädd eller blir orolig för att din hjärtfrekvens förbättras eller att du får andedräkt? Att bara tills känna mig avskräckt när det blir svårt som att jag kanske inte är bra på det här? Känner det bara obehagligt eftersom du har gjort något så länge att när du börjar känna att du blir utmanad är det en instinkt att dra tillbaka eftersom du tror att du gör det fel? Ta reda på varför inte kan driva förbi som hjälper dig att fixa det.

Välj – Vill du arbeta med hastighet eller avstånd?

Ta reda på din typiska ansträngningsnivå.

Och för att ge dig ett användbart exempel här är en liten träning och pressa förbi din komfortzon under en körning … utvärdera först vad som är din typiska ansträngningsnivå när du kör.

På en skala från 1 till 5 … 1 = Sitting /2 = Walking /3 = Easy Run /4 = Race /5 = Running for Your Life

25% tar en promenad / 50% är en enkel körning du kan underhålla / 75%, det kör bättre / 100%, det är så snabbt som du kan fly från en björn.

Under din körning efter uppvärmning mitt i en åktur skulle jag trycka upp en nivå för en fartlek körning så att du inte riktigt tittar på din tid utan att driva dig själv 10 till 25% mer. Det är som när du gör en snurrklass och ökar motståndet gör det svårare men du gör samma sak.

Hur man gör en fartlek run podcast

2. Fråga: Cruz Azul Tröja Vad motiverar dig att fortsätta välja bloggen och sociala medier?

Monica: Det finns två stora skäl att vara det bästa skälet är att jag verkligen älskar det! Jag älskar verkligen att ansluta Irans herrlandslag i fotboll Tröja sig till alla. Jag känner att vi har en virtuell löpande grupp och jag blir riktigt glad när människor chimar in och säger att jag motiverade dem att registrera sig för ett lopp eller så skulle de hoppa över sin körning men se ett inlägg som jag pressade dem att göra det .

Det andra skälet är att det är så jag tjänar pengar-bloggning, sociala medier, selfies, konstiga livevideor, la-di-da. Saker förändras hela tiden och bloggning och sociala medier är mycket olika idag jämfört med när jag började och det kommer att bli mycket annorlunda ett år eller två från och med nu! Så det är spännande och håller mig på tårna. Det är också viktigt att notera att jag har tid eftersom jag inte passar in det runt annat arbete.

Jag tror att jag skulle göra det till en prioritering även om det inte var mitt jobb eftersom jag verkligen glädjer mig över det! Men om jag någonsin inte var motiverad skulle jag antingen driva mig själv att göra det eller hitta ett annat jobb.

Kolla in avsnittet om hur bloggare tjänar pengar nedan. Låt mig veta om du är intresserad av att lära mig mycket mer om detta. Känn dig helt fri att ställa frågor så jag vet om du bara är nyfiken på bakom kulisserna eller vill ha några förslag på hur man bloggar, podcast eller gör sociala medier på heltid.

Hur bloggare tjänar pengar podcast

3. Fråga: Hur håller jag mig frisk när jag tränar för maraton?

Monica: Jag tror att du antyder hur du håller dig frisk när den inte blir sjuk eller inte mår bra. Jag säger detta hela tiden, men jag tror verkligen att det är så viktigt.

Om du kör ett ton frågar du mycket av din kropp och du tappar dina resurser så att du måste ge tillbaka. Återställ alla dessa resurser både fysiska och mentala som du använder under maratonträning. Det är som att byta olja var 3 000 mil i din bil – förutom att lägga till gas. Det finns små dagliga uppgifter du kan göra för att hålla dig frisk och större varje vecka eller månatliga saker som hjälper.

Hur man håller sig frisk under maratonträning:

Gör vila och återhämtning en prioritering. Avsätt tid för alla saker utöver att springa som krävs.

Fortsätt vara positiv.

Behandla din kropp som en idrottsman.

Ät bra. Ät tillräckligt. äta sunt.

Få rätt vila – sLeep, tupplurar, tar det enkelt och liknande … få tillräckligt med sömn på natten. Ta tupplurar efter behov. Välj bort extra träning om det kommer att vara för hårt på din kropp.

Ta vitaminer och kosttillskott efter behov. (Prata alltid med din läkare om någon ny diet eller övningar.)

Lyssna på din kropp. Respektera vad det säger till dig.

4. Fråga: Hur håller du ditt löpande inlägg? Jag försökte göra det för mitt segerfoto och föll över. Det är mycket svårare än det ser ut. LOL

Monica: Jag har ett bra förslag för att balansera som fungerar för min löpande ställning och för andra balansövningar när du är på ett ben. Den här frågan fick mig glad eftersom jag har en hemlighet för detta och det är baserat på något jag lärde mig i cheerleading. När du gör något där du balanserar på en fot kan du behålla din balans genom att föreställa dig att du sugs upp genom ett stort halm. När du är en fot tenderar du att börja vingla på ett sätt och sedan drar du dig själv den andra riktningen för att balansera den men det är inte så att fixa det. När du börjar vingla – dra rakt upp som om du sugs rakt upp i himlen genom ett sugrör.

Jag älskar det här eftersom det är att det fungerar för den löpande posen, det fungerar för trädpose i yoga och det fungerar typ i livet. I vissa fall börjar vi luta oss ett för mycket … till exempel: om jag börjar gå av rälsen och äter ett gäng skräp. Jag tenderar att vilja dra mig till andra sidan och göra en rengöring eller klipp ut socker och kolhydrater och gör helt motsatsen !! Det är inte balans – det är bara att kasta dig själv i motsatt riktning. Att korrigera din balans innebär att du kommer tillbaka till centrum.

5. Fråga: Jag började precis springa efter att ha förlorat 50 kg och skadade foten. Hur förblir du motiverad när du skadas?

Vad kan du göra?

22 saker att göra när du har en löpande skada eller inte kan springa …

Ta upp träning utan påverkan (om du är godkänd av din läkare).

Måltidsförberedelse och/eller förbättra din diet.

Spendera kvalitetstiden med ditt folk.

Volontär.

Ring en vän.

Skicka din familj och vänner ett kort eller ett brev i posten.

Gå igenom och organisera gamla foton eller papper.

Gå till ett museum.

Undersök den bästa sushi eller annan mat i din stad.

Var en resenär i din stad och besök något annat varje vecka.

Ta en färg- och rött vinklass (jag vet att jag behöver en drink när jag inte kan springa!)

Ha en måltid eller dricker ute och bara varva ner och folk tittar.

Skriv en bok?

Läs en bok! Gå med i en bokklubb.

Måla om.

Organisera din garderob.

Lär dig hur du gör Pad Thai! (Bjud sedan in mig.)

Skriv en hinklista.

Gör en täcke.

Ta en ny klass på gymmet.

Lär dig att spela en hel låt på gitarr eller piano på 8 veckor.

Gå igenom All Run Eat Repees Instagram och Facebook -meddelanden och lämna roliga kommentarer så jag ser dem senare och skratta. Tack.

>>>> Några andra idéer? Lämna dem i kommentarerna!

Gör en lista över alla “Jag borde …” eller “Jag har alltid velat …” aktiviteter. En hög med papper? Gamla foton? Ett museum. Skicka din familj eller vänner en anteckning i posten. En ny person varje dag.

Gräva din träningskalender. Byt ut det i 8 veckor med Zen … 8 veckors frivilligarbete … 8 veckors anslutning … 8 veckor och 2 böcker …

Har du en fråga till mig? Lämna ett meddelande på Rer Voicemail -linjen eller maila mig runeatrepeat@gmail.com

PS – My Pur Water Giveaway Post -kommentarer fungerade inte igår. Så om du inte har haft en chans att delta i tävlingen ännu …, kolla in den!

Skicka mig arbetsboken

70sav

Delning är omtänksam!

70
Stift

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Post

Dela med sig

Fortsätt välja dessa:

Hur och varför man följer någon på sociala medier podcast 110

Hur och varför man följer någon på sociala medier podcast 110

borde du följa upp på Instagram eller Facebook? Varför. När. och hoW till att följa med kärlek. Självvård och dina sociala medier

Varför jag först gick till terapi och vad som hände för att podcast 109

Varför jag först gick till terapi och vad som hände för att podcast 109

Varför jag gick till terapi och min berättelse om hur jag hittade en terapeut och mina tankar om det. Första gången Marathon Runner på sin P

7 Secrets to Run Your Best Virtual Race Sanfrecce Hiroshima Tröja Part 2 – Podcast 124

7 Secrets to Run Your Best Virtual Race Part 2 – Podcast 124

Hur man kör ditt bästa virtuella lopp. 7 förslag för att köra ett virtuellt lopp. Run Eat Repeat Podcast 124 – Del 2 av Virtual Race Ser

Din löpare, Eater, Reader Frågor- Insta Story (Jan del 2) Podcast

Din löpare, Eater, Reader Frågor- Insta Story (Jan del 2) Podcast

Dina frågor om löpning, bloggning, hår, styrketräning och mer! Jag svarar på alla frågor som kom i det här

Vad man ska äta för bättre Sleep Podcast 113

Vad man ska äta för bättre Sleep Podcast 113

Vad man ska äta och vilka livsmedel du ska undvika för bättre sömn. Registrerad dietist talar om Eat to Sleep Podcast. Plus jag delar

Frågor och svar på Run Eat Repeat Visirs, Podcasts and Recovery Days

Frågor och svar på Run Eat Repeat Visirs, Podcasts and Recovery Days

Hur länge återhämtar du dig efter ett halvt maraton? Körde mitt första hela maraton och undrade hur länge du tar av … förslag till

⚡ av Shareaholic

.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko